Home
Wie is In Focus?
Werkwijze
Hypnotherapie
EMDR en RDI
Particulieren
Bedrijven
Workshops/trainingen
Voorwaarden/ privacy
Contact
Testimonials


EMDR en RDI  

 

 

EMDR - Eye Movement Desensitization and Reprocessing

 

"Marja moet elke dag over die brug, die hoge brug. Marja heeft geen hoogtevrees. Marja is daar een jaar geleden beroofd, beroofd terwijl zij naar haar werk fietste. Nooit zou zij meer over die brug willen, die hoge brug. Maar dat gaat niet, want er is geen andere weg naar haar werk. Als ze de brug al ziet krijgt ze al hartkloppeingen. Dan wordt ze bang, net zo bang als toen."

"Peter haat die grote kruising. Als het even kan rijdt hij om. Nee, Peter is helemaal niet bang om auto te rijden, maar daar wel. Die plek waar hij twee jaar geleden werd aangereden. De dader stopte niet eens. Een jaar ziekenhuis en een half jaar revalideren. Hij is prima hersteld. Zijn lichaam heeft de klap verwerkt. Maar in zijn hoofd gebeurt het nog elke dag, die aanrijding."

 

EMDR is een behandeling voor de psychische gevolgen van een ernstige gebeurtenis. Je hebt een ernstig ongeluk gezien en je droomt er nog steeds elke nacht van. Of je durft de stad niet meer in omdat je daar een keer bent overvallen. Maar ook gebeurtenissen zoals gepest worden op school, mishandeling en seksueel misbruik kunnen zorgen voor psychische problemen.

EMDR is een relatief nieuwe behandeling. Een eerste versie van EMDR werd in 1989 beschreven door de ontwikkelaarster, de Amerikaanse psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkelde EMDR zich tot een volwaardige therapeutische methode. EMDR is een vorm van trance, die binnen de hypnotherapie een eigen plaats heeft.

 

RDI - Resource Development & Installation

 

Een afgeleide therapie van EMDR is RDI - Resource Development & Installation.

Soms is de situatie zodanig dat er een soort voorwas gedaan moet worden, voordat de hoofdwas gedaan wordt.

Die voorwas heet RDI. Hiermee wordt het zelfbeeld versterkt, de draagkracht verhoogd, de emoties beter te verdragen.

 

 

to Top of Page

In Focus, Praktijk voor Coaching, Counseling en Hypnotherapie | e.spierings@in-focuscoaching.nl - mobiel 06 54966500