In Focus   Praktijk voor Hypnotherapie, Counseling en Coaching
Hypnotherapie Hypnose en trance
De hete zon brandt op je hoofd. Is dit nou die leuke fietstocht? Aan die slingerwegen schijnt maar geen eind te komen. Je hebt dorst, je wilt drinken. In de verte zie je een barretje. Dat is nog een eind fietsen voordat je daar bent! Je zou willen dat er iets was dat al die kronkelwegen afsnijdt. Die direct naar dat grote glas met ijskoud bronwater leidt. Maar het is nog een hele lange en vooral hete fietstocht. Dat wordt nog zwaar afzien. Of niet? In Focus heeft een pad, die alle kronkelweggetjes afsnijdt. Een rechte lijn direct naar je doel, direct naar de oplossing. Een paar minuten later staat dat grote, koele glas voor je neus. Je hoort het rinkelen van de ijsblokjes. Zo gaat dat nu met hypnotherapie! Snel, direct naar je klacht of probleem. Hier en nu de oplossing zoeken en toepassen. Klaar! Niet meer, niet minder.
 
Een hypnotische toestand kun je vergelijken met met een situatie waarin je alles om je heen vergeet, zoals het diep verzonken zitten in een boek of het kijken naar een spannende film waar je helemaal in opgaat. Dan wordt de kortste weg naar je problemen of klachten voor jou en je therapeut zichtbaar. Dan volgt de oplossing. Blijvend!
Wat is dat nu eigenlijk, hypnose en in trance gaan?
Morgen examen Je kent de stof van voor naar achteren. Maar je doet geen oog meer dicht, je kan nergens anders meer aan denken. Wat overkomt me? Als een boos oog van een monster staart het papier je aan. De vragen lijken in een andere taal geschreven. Dit wordt niks! De tentakels van het monster faalangst houden je in de houdgreep en laten je niet meer los. Herkenbaar hé? Andere voorbeelden Je pijn op een andere manier beleven zodat je er veel minder last van hebt. Die buikpijn van dat prikkelbare dikke darm syndroom laten verdwijnen. Verbeteren van je concentratie en je geheugen. Eindelijk een keer van dat slechte slapen af. Maar ook veel meer inzicht krijgen in je persoonlijkheid en je mogelijkheden.