Home
Wie is In Focus?
Werkwijze
Hypnotherapie
EMDR en RDI
Particulieren
Bedrijven
Workshops/trainingen
Voorwaarden/ privacy
Contact
Testimonials
Testimonials 2


"Cliënten over hun ervaringen"

 

 

Film opgenomen in opdracht van In Focus

 

Saskia, verpleegkundige 31 jaar


Twee jaar geleden kreeg ik te horen dat ik reuma heb. Natuurlijk was dit een schok, maar ik probeerde toch door te leven alsof er niets aan de hand was. Dit hield ik niet lang vol en raakte dan ook gedeeltelijk in de ziektewet.

Via mijn werk leerde ik In Focus kennen. Zij nodigde mij uit om bij haar een hypnosetherapie te volgen. Nuchter als ik ben stond ik hier sceptisch tegenover. Maar mijn nieuwsgierigheid won het toch van het rationele. Wat had ik tenslotte te verliezen?

De eerste keer hebben we ons vooral gericht op ontspanningsoefeningen. En geleidelijk aan zijn we verder gegaan en hebben onder hypnose aan pijnbestrijding gedaan.

Ik heb veel baat gehad bij deze sessies. Ik ben er achter gekomen dat je onder hypnose toch je eigen grenzen aan kan geven, dat je dus niets zal doen waar je niet achter staat.

Mijn pijnbeleving is veranderd. Ik heb het gevoel dat ik invloed heb op mijn pijn in positieve zin.

Met name de ontspanningsoefeningen zijn van grote waarde. Deze kan ik, na enige oefening, thuis ook doen en dus op elk gewenst moment aanspreken en toepassen.

Al met al ben ik dus blij dat ik mijn nuchtere ik heb kunnen loslaten en openstond voor wat Edith te bieden heeft. Ik heb een manier gevonden om met mijn ziekte om te gaan en toch mijn leven te kunnen leven op mijn manier


Leonie, huisvrouw 34 jaar


“Een reis door mijn eigen ik”

Toen ik er aan begon dacht ik: “waar gaat de reis naartoe, wat kom ik allemaal tegen en welke wegen liggen er nog open”. Want zo zie ik het, een reis waarvan men niet weet waar deze ophoudt ……..

Best eng, want wil ik wel terug in mijn verleden, wil ik alles wel weer oprakelen, wil ik eventuele nieuwe wegen wel bewandelen …? Mijn leven is toch goed, ik ben gelukkig, heb een geweldige baan, heb zo mijn onzekerheden, ben soms bang voor nieuwe dingen die op mijn pad komen, wil aardig gevonden worden en ga zo nog maar even verder.

Door de sessies heb ik samen met Edith mezelf leren helpen. Ik heb handgrepen aangereikt gekregen om antwoorden te vinden en mijzelf en mijn leven te verrijken. Gek dat je eigenlijk zelf alle antwoorden in je hebt, maar er toch niet bij kunt ! Samen hebben we kunnen ontdekken wat mijn doelen zijn, waar ik goed in ben, wat mijn valkuilen zijn, waarom ik mij zo vast kon houden aan oud gedrag en waarom ik toch altijd maar aardig gevonden moest worden.  Telkens was ik weer verbaasd wat we samen na een sessie weer bereikt hadden en waarmee ik de weken erna weer aan de slag kon gaan! Ik boekte vooruitgang, maar kon ook weer ontzettend ( oef ! …) hard terug vallen in mijn oude gewoontes en gedrag.

Maar stapje voor stapje ben ik gegroeid tot diegene wie ik nu ben, nog steeds heel gelukkig, gelukkig met mijn werk (is belangrijk, maar zeker niet meer mijn 1e prioriteit), een heel stuk zekerder van mijzelf (met af en toe nog wel eens wat onzekerheden), laat alle nieuwe dingen die mijn pad bewandelen over mij heen komen (ga de uitdagingen aan) en hoef niet steeds meer aardig gevonden te worden. Ik ben ik en dat is uniek, net zo goed als ieder ander mens uniek is in zijn doen en laten.

Spelenderwijs en middels hypnotherapie, waarbij je je innerlijke zelf gaat ontdekken (door alle opgeslagen ervaringen en obstakels of belevenissen te herbeleven) zijn we zover gekomen door op zoek te gaan naar het kind in mijzelf, naar mijn volwassen ik en ga zo nog maar even verder, allemaal handgrepen om te groeien naar diegene die ik nu ben !!

Ik ben Edith ontzettend dankbaar voor alle liefde en inzet die ik de afgelopen periode van haar heb mogen ontvangen, maar daarbij mag ik zeker mijzelf niet vergeten een schouderklopje te geven !

De bal (voor mij een belangrijk symbool) die ik zo koester, zal voor altijd een rol blijven spelen in mijn leven ………..

 

to Top of Page

In Focus, Praktijk voor Coaching, Counseling en Hypnotherapie | e.spierings@in-focuscoaching.nl - mobiel 06 54966500